Takeaway

Takeaway

5. Fizikai aktivitás

A terhesség fizikai igényei a folyamatos súlygyarapodás mellett megnehezíthetik az aktív tartását.

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Főiskola szerint a terhesség alatt a testmozgásnak sok előnye van. Ide tartoznak:

 • A terhességi cukorbetegség alacsonyabb kockázata
 • Kevesebb hátfájás
 • Javított szív egészsége

Gyengéd A testmozgás az álmatlanságban is segíthet. A terhesség alatt végzett testmozgásnak orvos ajánlása van.

A Pakisztán Journal of Medical Sciences 2016. évi tanulmánya napi körülbelül 30 percet javasol legalább 4-6 órával a lefekvés előtt.

Egyes feltételek nem biztonságosak lehetnek a terhesség alatt végzett testmozgáshoz, ezért az embereknek új edzésprogram megkezdése előtt kell konzultálniuk az orvoshoz.

Takeaway

Álmatlanság a terhesség korai és késői szakaszában gyakori, és általában nem jelenti azt, hogy bármi nincs rendben.

A 486 terhesség 2018. évi tanulmánya azt találta, hogy az álmatlanság az esetek 33,2 % -ában jelentkezik. Az újszülöttnél élve részben az alvási kihívásoknak számíthat, amelyekkel az emberek szembesülnek a csecsemő születése után.

Megfelelő kezelési és életmódbeli változások, például testmozgás és terápia esetén az ember képes legyőzni az álmatlanságot a terhesség alatt. Az orvos segíthet az okok azonosításában és az emberek megoldások megtalálásában.

 • Terhesség / szülészet
 • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság
 • Női egészség / nőgyógyászat
 • komplementer gyógyszer / alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Milyen otthoni gyógyszerek segíthetnek a orrfolyásnál?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A orrfolyás lehet a közönség egyik legbosszantóbb tünete. Szerencsére számos természeti és otthoni gyógyszert kipróbálhat.

Ebben a cikkben a következő módszereket vizsgáljuk meg, hogy megállítsuk a orrfolyást:

 • Forró italok
 • Forró gőz inhaláció
 • < Li> Forró fürdők

 • neti edények
 • capsaicin

Megvizsgáljuk azokat a bizonyítékokat is, amelyek alátámasztják ezeket a jogorvoslatokat, és felsorolunk néhány tippet a kifutóval való megbirkózáshoz orr.

Öt módja annak, hogy megállítsák a orrfolyást

1. Forró italt használva

A forró ital egy hagyományos, jól ismert gyógymód a megfázáshoz. Valójában van némi tudomány az otthoni kezelés alátámasztására.

A Rhinology -ban közzétett 2009 -es tanulmány megállapította, hogy a forró ital ivása hozzájárult a megfázás tüneteinek csökkentéséhez.

A tanulmány megjegyezte, hogy a hatás elsősorban pszichológiai lehet, de egy fizikai reakciót is azonosított. A forró ital stimulálta a száj- és orrüregekhez kapcsolódó idegt, ami magyarázhatja a hideg tünetek enyhítését.

2. Forró gőz inhalációk

A forró gőz inhalációjának különböző módjai vannak, de az alapötlet ugyanaz. Egy személy gyógynövényeket vagy illóolajokat ad hozzá a forró vízhez, a víz fölé hajol, és lélegzik a gőzbe.

A Journal of Dental and Medical Sciences folyóiratban közzétett 2015. évi tanulmány megvizsgálta, hogy a különféle adalékanyagokat tartalmazó gőz -inhalációk miként segítették a közönség tüneteinek kezelését.

A tanulmány megállapította, hogy a tünetek gyorsabban és hatékonyabban javultak az inhalációkkal, mint a nélkül.

3. Forró fürdő

Az ember valószínűleg megkaphatja a gőz belélegzésének néhány előnyeit, miközben forró fürdőben áztatja.

A forró fürdőben pihenve természetesen némi gőz belélegzéséhez vezet, miközben elősegíti a test izmainak ellazítását.

4. Neti edények

a neti edény olyan eszköz, amely kis teáskannel néz ki. Az emberek azt használják, hogy kiürítsék az orrot és a melléküreget.

A neti edény használatához az embernek a mosogató fölé hajol, a fejét oldalra kell döntenie, és öntsön vizet az edényből egy orrlyukba, amíg az edény üres.

Ha helyesen hajtják végre, akkor a víz felszabadul az ellenkező orrlyukból. A személynek ezután újratöltenie kell a edényt, és meg kell ismételnie a folyamatot a másik oldalon. A

neti edények furcsa koncepciónak tűnhetnek, és kissé rendetlenebbek, mint az orrpermetek. Ezek azonban hatékonyan tisztíthatják meg a orrfolyást. Különböző márkák érhetők el online vásárláshoz.

A Journal of Family Practice 2009. évi tanulmánya azt találta, hogy a „nagy mennyiségű, alacsony nyomású öntözés”, például a Neti Pot segítségével, hatékonyabb volt, mint az orrpermet, a vizsgált orrszinuszgyulladás javítása érdekében tünetek, beleértve a orrfolyást is.

5. Chili orrpermet vagy fűszeres étel

A jelenlegi allergia és asztma jelentéseiben közzétett 2016. évi áttekintés azt találta, hogy a kapszaicint tartalmazó orrspra Kezelje a nem allergiás rhinitist. Ez a feltétel más tünetek között orrfolyást okoz.

A fűszeres ételek kezdetben rosszabbá teheti a orrfolyást. A szerzők azonban megjegyezték, hogy a kapszaicin egyedülálló a természetes irritáló anyagok körében, mivel az általa okozott enyhe irritációt egy tartós időszak követi, amelynek során a tünetek jelentősen javulnak.

Míg a kapszaicin orrpermet hatékonynak bizonyult, az embereknek nem javasoljuk, hogy otthon készítsenek saját magukat chili por használatával. A tesztelt márkák online vásárolhatók.

A orrú orrú ember számára is előnyös lehet a legszebb ételek fogyasztása, amelyeket képes kezelni. Az orrfolyás valószínűleg rosszabbodni fog az étkezés során, de a sinus torlódása röviddel az étkezés befejezése után javulhat.

Tippek a orrfolyással való megbirkózáshoz

Az alábbiakban néhány egyértelmű tippeket találunk a orrfolyás tisztításához, és az egész élményt kevésbé kellemetlenné teszik:

  • használjon puha, illóolaj-infúzióval. A orrfolyás egyik leginkább irritáló része az, hogy a bőr nyersen dörzsölje a folyamatos törlést. Az extra puha, illóolaj-infúzióval ellátott szövetek felhasználásával megnyugtathatják a nyers bőrt és megakadályozhatják a további irritációt. Ezek a szövetek online is elérhetők.
  • Használja a leghatékonyabb gyógyszereket közvetlenül lefekvés előtt. Az alvás nélkülözhetetlen a hangulat és az egészségi állapot szempontjából, nem utolsósorban, ha a megfázás felépül. Használja a leghatékonyabb kezeléseket lefekvéskor a nyugodt éjszaka biztosításához.
  • Összpontosítson az otthoni pihenésre, amíg a probléma megszűnik. Lehet, hogy nehéz élvezni a társadalmi rendezvényt, miközben öntudatosnak érzi magát a orrfolyásról. Hasznos lehet a tünetnek az otthoni állapotának és a gyógyulásra való összpontosítás okának tekintve.

  Mikor kell orvoshoz fordulni

  A orrfolyás általában nem orvosi sürgős. Ez azonban lehet bizonyos krónikus vagy akut állapotok, például sinus fertőzés vagy rhinitis tünete.

  Ha a orrfolyás néhány nap elteltével nem kezd javulni, akkor jó ötlet lehet orvoshoz fordulni, különösen, ha a személy influenza-szerű tüneteket is tapasztal.

  • Fül, orr és torok
  • Flual/hideg/SARS
  • Kiegészítő gyógyszer/alternatív orvoslás

  Orvosi hírek A mai nap szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkezik, és csak a szakértői áttekintésű tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Mi az a 4. generációs HIV -teszt?

  A negyedik generációs HIV-tesztek képesek mind a HIV antitesteket, mind a p24 antigéneket kimutatni, míg a régebbi verziók csak az antitesteket ellenőrizik. Ez azt jelenti, hogy az újabb tesztek gyorsabb diagnózist tudnak biztosítani, mint az előzőeknél.

  Sok klinika és egészségügyi szolgáltató ingyenes HIV -tesztelést kínál. A folyamat egyértelmű, és ez általában egy kis vérminta szedését foglalja magában, például az ujjszelepekből.

  Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a negyedik generációs HIV-teszteket, beleértve azt is, hogy miként különböznek a korábbi tesztektől és azt, hogy mit várhatunk el az eljárástól. Megbeszéljük a megbízhatóságot és a tesztelés mikor is.

  A kutatók becslése szerint 2015 -től az Egyesült Államokban közel 1,2 millió ember volt HIV -je, de körülbelül 14 erosept ellenjavallatok https://harmoniqhealth.com/ százalék nem tudta, hogy van -e állapotuk. A rendszeres tesztelés a legjobb módja annak, hogy az ember meghatározza HIV -státusát.

  A negyedik generációs tesztek a lehető leghamarabb észlelik a vírust, ami lehetővé teszi a korábbi kezelést. A tanulmányok azt mutatják, hogy a korai kezelés javítja a HIV-ben szenvedő emberek hosszú távú eredményeit.

  A hatékony kezelésben részesülő kezelés lelassíthatja a vírus előrehaladását, megvédheti az immunrendszert és megakadályozhatja az átvitelt.

  Hogyan működik a 4. generációs HIV -teszt?

  A negyedik generációs tesztek két tényezőt észlelnek a vérben: HIV antitestek és p24 antigének.

  Amikor egy személy HIV -hez köti, az immunrendszer elkezdi HIV -ellenanyagokat előállítani. Ez a test módszere a vírus elleni küzdelemre.

  Az immunrendszer ezeket az antitesteket állítja elő a p24 antigénekre adott válaszként.

  p24 antigének a vírus részét képezik, és a kutatások azt mutatják, hogy ezek általában a testbe belépéstől számított 2 héten belül jelennek meg.

  A negyedik generációs teszt megbízhatóan észlelheti a HIV-t, amikor egy hónappal azután egy hónappal azt követelik.

  Mire számíthat

  Ha egy személynek HIV -tesztje van, az egészségügyi szolgáltató egy kis mintát vesz a vérükből. A negyedik generációs HIV-teszthez a szolgáltató általában a mintát laboratóriumba küldi tesztelés céljából.

  Az ember általában néhány héten belül elvárhatja eredményét, bár az eredmény néhány nap alatt visszatérhet.

  Ha az eredmény pozitív, az egészségügyi szolgáltató a megállapítások megerősítésére nyomon követési tesztet szervezhet. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az ember HIV -vel él.

  A pozitív eredmény elérése után elengedhetetlen a jelenlegi vagy volt szexuális partnerek tájékoztatása, hogy teszteljék őket is.

  Az orvos tanácsot ad a legjobb kezelési módról.

  különbség a korábbi tesztektől

  A negyedik generációs HIV-tesztek különböznek a harmadik generációs tesztektől, amelyek csak a HIV antitesteket képesek kimutatni.

  Ezzel szemben a negyedik generációs tesztek mind a HIV antitesteket, mind a p24 antigéneket detektálják. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a vírust hamarabb azonosítsák, mint a korábbi tesztek.

  A negyedik generációs tesztek kimutathatják a vírust, mielőtt az immunrendszer elkezdi a HIV-ellenanyagok előállítását. Ennek oka az, hogy a p24 antigének megjelennek a HIV antitestek előtt.

  Egyéb rendelkezésre álló HIV-tesztek közé tartozik a gyors tesztek és az öntesztkészletek. Mindkettő gyorsabban nyújthat eredményeket, mint a negyedik generációs teszt, de lehet, hogy kevésbé pontosak.

  Az a személy, aki akár gyors tesztet, akár egy készletből vett részt, előfordulhat, hogy látnia kell egy egészségügyi szolgáltatót a nyomon követési teszthez az eredmények megerősítéséhez.

  A HIV és az AIDS-rel kapcsolatos mélyreható információkért és erőforrásokért látogasson el a dedikált központunkra.

  Megbízhatóság

  A negyedik generációs HIV-tesztek megbízhatóan észlelhetik a vírust, csak egy hónappal azután, hogy egy személy szerződést kötött.

  Fontos megjegyezni, hogy a HIV szerződése után van egy olyan idő, amely alatt egyetlen teszt sem képes megbízhatóan felismerni.

  Az egészségügyi szolgáltatók ezt az ablak időszakának nevezik. Akkor ér véget, amikor a test elkezdi kimutatható mennyiségű antitest vagy antigén előállítását, a szerokonverziónak nevezett eljárás során.

  Ha egy személy HIV-tesztet vesz az ablakon belül, akkor hamis-negatív eredményt kaphat.

  Egy 2014. évi tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a negyedik generációs HIV-tesztek ablaka körülbelül 18 nap volt. Ez azt jelenti, hogy ha egy személy 18 napon belül tesztel egy tesztet a HIV szerződésétől, akkor valószínűleg hamis-negatív eredményt kap.

  Ezért fontos, hogy a HIV -nek kitett emberek várjanak, amíg az ablak periódusa véget ér, mielőtt tesztbe kerülne. Ez magában foglalja a lehetséges expozíció után 1–3 hónapos várakozást.

  A negyedik generációs HIV-tesztek ma már gyakoriak az Egyesült Államokban. Az ember hozzáférhet hozzájuk:

  • Egészségügyi szolgáltatók
  • Szexuális egészségügyi klinikák
  • Családtervezési klinikák
  • Egyes közösségi központok

  Az Egyesült Államokban a megfizethető ápolási törvény megköveteli, hogy az egészségbiztosító társaságok a HIV -teszteléseket fedezzék bármilyen bepattanás nélkül. –

  Az egészségbiztosítás nélküli emberek számára néhány klinika és közösségi központ ingyenes tesztelést kínál.

  Ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót, vagy keressen online, hogy megtalálja a legközelebbi helyet, ahol a HIV -tesztelés. Az Egyesült Államokban egy személy használhatja a GetteTested keresési eszközt.

  Mikor kell tesztelni?

  A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) azt javasolják, hogy a 13–64 éves korúak legalább egyszer vegyenek be HIV -tesztet, a szokásos egészségügyi ellátás részeként.

  Ugyanakkor, mint minden nemi úton terjedő fertőzés esetén, érdemes éves HIV -tesztet elvégezni.

  Azoknak az embereknek, akiknek nagyobb a kockázata a HIV -hez, mérlegelniük kell a teszt elvégzését 3-6 havonta. Például a tűk megosztása vagy az óvszer nélkül szexelni növelheti az ember kockázatát.

  bárki, aki aggódott, hogy esetleg szerződést kötött, fontolóra kell vennie a teszt elvégzését.

  Elfogadás

  A negyedik generációs tesztek pontos módszer a HIV diagnosztizálására. Megbízhatóan felismerhetik a vírust egy hónappal azután, hogy egy személy összehúzódott.

  Ezek a tesztek csak kis vérmintát igényelnek, és a legtöbb egészségügyi központban elérhetők. Kimutatják mind a HIV antitesteket, mind a p24 antigént.

  A negyedik generációs tesztelés támogatja a HIV korai diagnosztizálását és kezelését, ami jelentősen javíthatja az ember kilátásait.

  A megfelelő kezeléssel a HIV -vel rendelkező emberek hosszú, egészséges életet élhetnek.

  • HIV és AIDS
  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Szexuális egészség/STDS

  Mi az a jóindulatú nyelőcső -szigorú?

  A jóindulatú nyelőcső -szigorú a nyelőcső vagy az élelmiszer -cső szűkítése, amely a cső, amely a torokból a gyomorba fut. A jóindulatú azt jelenti, hogy nem rákos.

  A fő tünetek a következők:

  • Nehéz a nyelés
  • A gyomorból visszatérő élelmiszerek
  • Nem szándékos fogyás

  A jóindulatú nyelőcső -szűkületek számára számos különféle kezelési lehetőség létezik, ideértve a következőket:

  • Gyomorsav csökkentésére szolgáló gyógyszerek szedése, ami megakadályozhatja a strliktus visszatérését.
  • A nyelőcső tágulása vagy nyújtása.
  • Egy stent nevű kis csővel, hogy újból megnyissa a nyelőcsőt.
  • A műtét néha súlyos esetekben szükséges.

  Nyelőcső -szigorúak akkor fordulnak elő, amikor a nyelőcső bélése gyullad meg, ami hegesedést okozhat. Ez a hegesedés a nyelőcső szűkítését okozhatja.

  Sok különböző tényező jóindulatú nyelőcső -striktust okozhat, de a legtöbb esetben a Gastroesophagealis Reflux betegség (GERD) felelős.

  A jóindulatú nyelőcső -szűkületben szenvedő emberek a következő tüneteket tapasztalhatják meg:

Scroll to Top