Τα οφέλη για την υγεία του Cayenne Pepper

Τα οφέλη για την υγεία του Cayenne Pepper

Cayenne Pepper είναι ένα ζεστό τσίλι στην οικογένεια Capsicum. Οι άνθρωποι συχνά το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τη γεύση των αλμυρών πιάτων και τα θρεπτικά συστατικά στο πιπέρι μπορεί να προσφέρουν οφέλη για την υγεία.

Οι πιπεριές Cayenne είναι στενά συνδεδεμένες με το Jalapeño και τις πιπεριές. Είναι ένα βασικό στη νοτιοδυτική αμερικανική, μεξικάνικη, Cajun και Creole Cuisine. Αποξηραμένα και εδάφη, κάνουν ένα κονιοποιημένο μπαχαρικό για καρυκεύματα και επίσης διαθέτουν ολόκληρο σε κορεατικά, sichuan και άλλες ασιατικές κουζίνες.

Εν τω μεταξύ, οι επαγγελματίες των παραδοσιακών κινέζων και της Αγιουρβέδα φάρμακα χρησιμοποιούν πιπέρι Cayenne με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των κυκλοφορικών προβλημάτων.

Η πικρία προέρχεται από το ενεργό συστατικό του πιπέρι, την καψαϊκίνη, η οποία υπάρχει σε πολλά τοπικά παρασκευάσματα για πόνους και πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις.

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε τα θρεπτικά περιεχόμενα του πιπέρι καγιέν. Εξετάζουμε επίσης πιθανά οφέλη για την υγεία, πώς να ενσωματώσουμε περισσότερα στη διατροφή και τους συναφείς κινδύνους.

Ποια άλλα δημοφιλή τρόφιμα παρέχουν οφέλη για την υγεία; Μάθετε εδώ.

Cayenne Pepper μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν αυτά χρησιμοποιώντας παρασκευάσματα που περιέχουν καψαϊκίνη ή τρώγοντας τις πιπεριές.

Η καψαϊκίνη, ένα συστατικό στο πιπέρι καγιέν, μπορεί να βοηθήσει με:

 • Ανακουφίζοντας τον πόνο
 • Διαχείριση βάρους
 • /li>

 • Μείωση της φλεγμονής
 • Αντιμετώπιση κρυολογημάτων και συμφόρησης
 • Προστασία του νευρικού συστήματος

Τα επιστημονικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν όλες τις χρήσεις πάνω από. Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι ενώσεις στο Cayenne Pepper μπορεί να βοηθήσουν με τους ακόλουθους τρόπους.

Ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δραστικότητας

Τα αντιοξειδωτικά στο πιπέρι Cayenne περιλαμβάνουν:

 • Η βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Βιταμίνη E
 • Βήτα καροτένιο
 • Χολίνη
 • Λουτεΐνη
 • Zeaxanthin
 • Cryptoxanthin, πηγή βιταμίνης Α

Η κρυπτοξανθίνη είναι επίσης ένας τύπος χρωστικής που ονομάζεται καροτενοειδές και δίνει στο πιπέρι το κόκκινο χρώμα του.

Τα αντιοξειδωτικά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα παροχών για την υγεία, βοηθώντας το σώμα να απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες – τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη εάν έχουν συγκεντρωθεί. Η κατάργηση των ελεύθερων ριζών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας σειράς προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η Alzheimer’s.

Το σώμα παράγει μερικά αντιοξειδωτικά, ενώ άλλα προέρχονται από τη διατροφή.

Ποια τρόφιμα είναι καλές πηγές αντιοξειδωτικών; Μάθετε εδώ.

Σταθμίζοντας τα κρύα συμπτώματα

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πιπέρι καγιέν σε θεραπείες για βήχα, συμφόρηση και για να καταπολεμήσουν τα κρυολογήματα.

Συγγραφείς μιας ανασκόπησης του 2016 διαπίστωσε ότι η καψαϊκίνη μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα όπως το φτέρνισμα, μια βουλωμένη μύτη, μεταπολεμική στάγδην και συμφόρηση όταν οι αλλεργίες ή το κάπνισμα δεν είναι η αιτία.

Η καψαϊκίνη μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα με τη συρρίκνωση των διασταλμένων αιμοφόρων αγγείων στη μύτη και στο λαιμό.

Οι ερευνητές πίσω από μια μελέτη του 2019 που αφορούσαν 46 συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι το ρινικό σπρέι καψαϊκίνης παρείχε “σημαντική ταχεία και βιώσιμη ανακούφιση” από τα παραπάνω συμπτώματα – όταν οι αλλεργίες δεν ήταν η αιτία. Η βελτίωση ξεκίνησε μόλις 10 λεπτά μετά τη χρήση του σπρέι.

Εν τω μεταξύ, μια μελέτη του 2015 πρότεινε ότι το πιπέρι Cayenne μπορεί να έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Στις εργαστηριακές εξετάσεις, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι καταπολεμούσε τους στρεπτόκοκκους της Ομάδας Α, τον τύπο των βακτηρίων που είναι υπεύθυνοι για το στρεπτό λαιμό και άλλες ασθένειες.

Για να κάνετε μια θεραπεία στο σπίτι που περιλαμβάνει το Cayenne Pepper, ένα άτομο θα μπορούσε να δοκιμάσει τα εξής:

 • του εδάφους τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας (TBSP) του μελιού, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μηλίτη μήλου και 2 κουταλιές της σούπας νερό, στη συνέχεια, παίρνοντας το μείγμα από το κουταλάκι του γλυκού.
 • Ανακατέψτε το πιπέρι Cayenne και το ξύδι μηλίτη μήλου σε ζεστό νερό, κάνοντας ένα τσάι, για να καθαρίσετε τους κόλπους.

Ποιες είναι μερικές άλλες φυσικές θεραπείες; Μάθετε εδώ.

Ανακουφίζοντας τον πόνο

Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές Cayenne, μπορεί να έχει ιδιότητες ανακούφισης από τον πόνο.

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2016 εξέτασε το δυναμικό για την καψαϊκίνη σε μια κρέμα για να μειώσει τον πόνο. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρχουν οφέλη για τη μακροπρόθεσμη χρήση.

Η καψαϊκίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου μειώνοντας την ποσότητα της ουσίας P – μια χημική ουσία που μεταφέρει μηνύματα πόνου στον εγκέφαλο.

Κρέμες ή αλοιφές που περιέχουν 0,0125% καθαρισμένη καψαϊκίνη μπορεί να μειώσει τον πόνο και την τρυφερότητα από την οστεοαρθρίτιδα, για παράδειγμα, σύμφωνα με μία μελέτη. Οι συμμετέχοντες επωφελήθηκαν από την εφαρμογή της κρέμας τρεις φορές την ημέρα στις περιοχές του πόνου τους.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι που δοκιμάζουν αυτή τη θεραπεία βιώνουν μια δυσάρεστη αίσθηση καύσης ως παρενέργεια.

Άλλες έρευνες πρότειναν ότι η λήψη συμπληρωμάτων από του στόματος καψαϊκίνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας στους αθλητές. Ωστόσο, οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό και ποια δοσολογία μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία σε μερικούς ανθρώπους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ευρήματα αναφέρονται σε φαρμακευτικές και όχι διαιτητικές χρήσεις της καψαϊκίνης.

Πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας; Μάθετε εδώ.

Τα ζητήματα από τη χαλάρωση του δέρματος

Η καψαϊκίνη φαίνεται να έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του σώματος από το Streptococcus pyogenes ή στο Streptococcus της ομάδας Α. Αυτά τα βακτηρίδια μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του δέρματος και των μαλακών ιστών, όπως το impetigo και η κυτταρίτιδα.

Συγγραφείς μιας ανασκόπησης του 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μπαλώματα των καψαϊκίνης μπορεί να μειώσουν την κνησμό που προκαλούνται από διάφορες δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, καθώς και της κνησμού που προκύπτει από την αιμοκάθαρση, μια διαδικασία καθαρισμού του αίματος σε άτομα με νεφρική βλάβη.

Εδώ, μάθετε για τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος.

Διαχείριση βάρους

Πολλά προϊόντα που περιέχουν το Cayenne Pepper ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό και την προώθηση της απώλειας βάρους, αλλά όχι όλα τα στοιχεία ήταν καθοριστικά.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 1 γραμμάρια (g) του πιπέρι καγιέν σε ένα γεύμα αύξησε ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματος του πυρήνα. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάψει πρόσθετες θερμίδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης λιγότερη επιθυμία να τρώνε λιπαρά, γλυκά ή αλμυρά τρόφιμα μετά την κατανάλωση καψαϊκίνης.

Το 2018, οι επιστήμονες έδωσαν στους υγιείς εθελοντές ένα εικονικό φάρμακο, δοσολογία 2 χιλιοστών (MG) ή δόση καψαϊκίνης 4 mg για 12 εβδομάδες. Εκείνοι που έλαβαν την υψηλότερη δοσολογία παρουσίασαν μείωση σχεδόν 6% στο σωματικό λίπος, σε σύγκριση με εκείνους που πήραν το εικονικό φάρμακο.

Ωστόσο, πολλές άλλες μελέτες έχουν εξετάσει το καγιέν ή την καψαϊκίνη σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, οπότε δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο ακριβής ρόλος της ένωσης πιπεριού.

Εάν περαιτέρω έρευνες δείχνουν ότι η καγιέν ή η καψαϊκίνη βοηθά το σώμα να καίει θερμίδες, το πιπέρι θα μπορούσε να γίνει ένα υγιεινό μέρος ενός σχεδίου διαχείρισης βάρους.

Ποια ποτά είναι καλά για την απώλεια βάρους; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Διατροφή

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την ποσότητα κάθε θρεπτικού συστατικού σε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν που ζυγίζει περίπου 1,8 g.

Δείχνει επίσης πόσο από κάθε θρεπτικό συστατικό χρειάζεται ενήλικες ανά ημέρα, σύμφωνα με τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς 2015-2020. Οι ανάγκες ποικίλλουν, ωστόσο, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία ενός ατόμου.

ζάχαρη

/td>

Βιταμίνη C (mg)

Ποσό σε 1 κουταλάκι της σούπας πιπέρι ημερήσια απαίτηση ενηλίκων 5.7 1,600-3,000 130
fiber (g) 0.5 22.4-33.6
ασβέστιο (mg) 2.7 1.000-1,300 5.3 700-1.250
μαγνήσιο (mg) 2.7 310-420
Κοίριο (mg) 36.3 4.700 1.4 65-90 1.9 400
χολίνη (mg) 0.9 400-550
Βιταμίνη Α, RAE (MCG) 37.5 700-900 βήτα καροτένιο (MCG) 393 Δεν υπάρχουν δεδομένα
lutein & amp; zeaxanthin (MCG) 237 Δεν υπάρχουν δεδομένα Δεν υπάρχουν δεδομένα
βιταμίνη e (mg) 0.5 15

Συμβουλές διατροφής

Το Cayenne είναι ένα ευπροσάρμοστο μπαχαρικό που πηγαίνει καλά με αλμυρά πιάτα. Μερικοί άνθρωποι το προσθέτουν σε πιάτα αυγών ή ψαριών, κατσαρόλες, tacos ή ζυμαρικά.

Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει:

 • Προσθέτοντας πιπέρι καγιέν σε ένα μείγμα μπαχαρικών όταν φτιάχνει κάρυ, τρίψιμο μπάρμπεκιου ή μαρινάδα
 • προσθέτοντας πιπέρι καγιέν Το ελαιόλαδο, το ξύδι και άλλα συστατικά όταν φτιάχνετε μια σάλτσα σαλάτας

Παρακάτω είναι μερικές υγιεινές συνταγές που περιλαμβάνουν πιπέρι Cayenne.

tacos ψαριών με ροδάκινο jalapeño slaw

φρέσκο texas salsa με πράσινες τσίλι Hatch

δίαιτα αποτοξίνωσης. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι οποιαδήποτε δίαιτα αποτοξίνωσης έχει συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία.

Κίνδυνοι

Η καψαϊκίνη μπορεί να ερεθίσει το πεπτικό σύστημα.

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ακατάλληλα για άτομα με:

 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD)

Πολλά τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν μια αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους, αλλά η έρευνα υποδηλώνει ότι μια αλλεργία πιπεριάς Cayenne είναι σπάνια.

Όποιος βιώνει κυψέλες, πρήξιμο ή δυσκολία στην αναπνοή μετά την κατανάλωση πιπέρι Cayenne θα πρέπει να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα. Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να γίνει αναφυλαξία, μια σοβαρή αντίδραση που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Όποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει καψαϊκίνη για ιατρικούς σκοπούς θα πρέπει πρώτα να ελέγξει με έναν γιατρό.

Ποια άλλα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα με IBS ή GERD;

Περίληψη

Το πιπέρι Cayenne περιέχει καψαϊκίνη, μια ένωση που της δίνει τη ζεστή γεύση της. Η καψαϊκίνη μπορεί να ωφελήσει το σώμα με διάφορους τρόπους.

Ωστόσο, τα στοιχεία για αυτό προέρχονται από μελέτες που εξέτασαν την ένωση σε κρέμες και συμπληρώματα – προσθέτοντας πιπέρι καγιέν στη διατροφή μπορεί να μην έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Ακόμα, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το λάκτισμα που προσθέτει το Cayenne Pepper στα αλμυρά τρόφιμα και τα αντιοξειδωτικά στο πιπέρι μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από μια σειρά ασθενειών.

q:

Είναι ασφαλές το Cayenne Pepper για τα παιδιά να τρώνε;

a:

Όταν είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να προσφέρουμε μια ποικιλία τροφίμων σε παιδιά, είναι σημαντικό να δώσουμε στο παιδί αυτό που καταναλώνει κανονικά η οικογένεια.

Εάν το πιπέρι Cayenne είναι ένα τυπικό συστατικό για την οικογένειά σας, ξεκινήστε προσθέτοντας μόνο μικρά ποσά στη διατροφή ενός παιδιού, καθώς οι υποδοχείς του πόνου ενός παιδιού είναι πιο ευαίσθητοι.

Το Cayenne Pepper μπορεί να είναι απολύτως ασφαλές και υγιεινό για τα παιδιά να καταναλώνουν εάν εισάγονται αργά, αλλά προσέξτε προσεκτικά για τυχόν αποστροφές, ευαισθησίες, δυσανεξίες και άλλες αντιδράσεις.

Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας. Όλο το περιεχόμενο είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή.

 • Διατροφή/δίαιτα
 • Πόνος/αναισθησία
 • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
 • και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  • Zheng, J., et αϊ. (2017). Διαιτητική καψαϊκίνη και η ισχύς της κατά της παχυσαρκίας: από τον μηχανισμό έως τις κλινικές επιπτώσεις. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc
Scroll to Top